RIDKONSTEN

Jag arbetar med hästar utifrån den Akademiska Ridkonstens lära. Tack vare denna har jag kommit till insikt om vikten av att utbilda hållbara hästar, där ridningen sker i harmoni och ett samspel mellan ryttaren och hästen är en förutsättning till detta. Hästar är mycket känsliga för vilka energier vi utstrålar och detta är något jag arbetar mycket med, både i arbetet från marken och uppsuttet.

För mig ska ridning vara roligt, det ska inte handla om blod, svett och tårar, för vem vinner egentligen på det? En viktig grundregel inom den Akademiska Ridkonsten är att Dressyren är till för hästen, hästen är inte till för dressyren. Om dressyren är till för hästen innebär det för mig att vi är skyldiga att rida på ett sätt som inte orsakar skador eller obehag för hästen.

Även hästhållning är något som är en del av detta för mig. Om vi bestämt oss för att rida på hästar och ha dem i fångenskap är min bestämda uppfattning att vi är skyldiga att ge dem ett så naturligt liv som möjligt trots detta. Därför förespråkar jag naturlig hästhållning och barfotagång vilket också är en del av vägen till en hållbar häst. En barfotahov med fungerande hovmekanism och friska strålar är bland det finaste jag vet. När man väl upptäckt fördelarna med detta och vad det betyder för hästens välmående finns det ingen återvändo.

Jag och min mamma har fem hästar tillsammans - min ponny Sammy Shamrock och min lusitano Exito. Mammas halvblod Melissa, PRE-korsning El Diablo och PRE Heroe ZM.

Med min ponny Sammy har jag tävlat framgångsrikt i dressyr. Tävlandet la jag dock på hyllan när jag föll för åldersstrecket. Planen är att tävla i Working Equitation med Exito. Tävlandet och en sund hästhållning är inga motsättningar i min värld - självklart går det att kombinera!

Jag är väpnare inom den Akademiska Ridkonsten sedan 2007 och rider regelbundet för min mamma, Anna Lindh, och Christofer Dahlgren, som är riddare inom denna ridkonst.


UNDERVISNING

Jag erbjuder dig och din häst undervisning inom markarbete, longering och ridning.

Du är välkommen hem till mig, lektioner sker utomhus på ridbana 20x40 meter. Självklart kan jag även komma till dig, ni behöver då vara minst tre ekipage. Jag erbjuder även skräddarsydda kursdagar med flera lektioner under samma dag. Kontakta mig vid intresse!

  • Lektion 45 min - 400 kr
  • Milersättning 25 kr/mil

Priser är inklusive moms. Godkänd för F-skatt. Lektioner som avbokas senare än 48 timmar innan lektionstillfället debiteras halva lektionspriset om du inte hittar en ersättare. Till kurser är anmälan bindande från fyra veckor innan kursdatum. Bindande anmälan innebär att du själv ansvarar för att hitta en ersättare eller betalar halva kursavgiften om du inte kan delta. Finns läkar- eller veterinärintyg behöver du självklart inte betala vid sen avbokning.